Gesturile mici fac oamenii mari

Gesturile Mici Fac Oamenii Mari

Prin intermediul acestui proiect, Asociația Vasiliada își propune să ajute cu burse lunare copiii din mediul rural care au rezultate bune la învățătură, dar provin din familii cu posibilități materiale reduse.

 

CUM POȚI SĂ AJUȚI?

 

– Campania este structurată sub forma unui program de donații individuale, prin intermediul căruia orice persoană poate dona 100 lei/lună, pe parcursul unui an școlar, ajutând astfel un copil să aibă asigurat necesarul de rechizite, cărți, îmbrăcăminte și încălțăminte, pentru a putea merge la școala.

– Donațiile se pot face la sediul Asociației Vasiliada, din Craiova, str. Frații Buzești, nr. 20 (vis-a-vis de Hotelul Green House) sau prin virament bancar, în Contul IBAN: RO75 RNCB 0140 0184 5698 0001, deschis la BCR Jiul Craiova, cu mențiunea „BURSA”.

– Campania oferă posibilitatea persoanelor de a sprijini și cu sume mai mici decât o bursă integrală, prin intermediul urnelor de donații amplasate la casele de marcat ale magazilelor AUCHAN din Craiova și Pitești.

 

Bursele sunt oferite copiilor care:

– au medii peste nota 8, respectiv calificative începând cu ”Bine”;

– venitul/membru de familie să nu depășească 150 lei;

– provin din familii cu posibilități materiale reduse (părinții nu au un loc de muncă, au grave probleme de sănătate, sunt mai mult de 2 frați în familie);

– provin din familii monoparentale sau sunt orfani.

 

CE FACEM NOI?

 

– păstrăm legătura cu familia fiecărui copil și cu școala;

– oferim servicii de consiliere psihologică acolo unde este cazul;

– oferim părinților acces gratuit la cursuri de formare profesională și mediere în vederea găsirii unui loc de muncă;

– informăm donatorul cu privire la evoluția copilului pe care îl sprijină.

 

Campania „Gesturile mici fac oamenii mari!” este inițiată de Asociația Vasiliada și susținută de TVR Craiova și Radio România Oltenia Craiova.

 

Anual, sprijinim cel puțin 50 de copii.

 

În anul 2015 campania “Gesturile mici fac oamenii mari” desfășurată de Asociația Vasiliada a primit premiul pentru cea mai bună campanie de fundraising a unei organizații mici în cadrul Galei “Oameni pentru Oameni”.