Proiect IRENE – Innovative Religious Education NEtwork: educating to the religious diversity

Asociația Vasiliada a început derularea proiectului „Innovative Religious Education NEtwork: educating to the religious diversity” (acronim IRENE), finanțat în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 2 – Parteneriate Strategice.

Proiectul își propune să îmbunătățească metodele de predare a religiei în spiritul multiculturalismului și să faciliteze schimbul de experiență între profesori de religie din țările partenere prin organizarea unor cursuri la care vor participa 72 de persoane, precum și prin crearea unei platfome online care va gazdui cursuri video și prezentari power point.

Proiectul se va implementa pe parcursul a 24 de luni, în parteneriat cu FONDATSIYA ZA REGIONALNO RAZVITIE (Bulgaria), ISTITUTO DI STUDI ECUMENICI SAN BERNARDINO DELLA PROVINCIA SANT’ANTONIO DEI FRATI MINORI (Italia), EESTI  EVANGEELNE LUTERLIK KIRIK (Estonia), ITA-SUOMEN YLIOPISTO (Finlanda), ARISTOTELIO PANEPISTIMIO THESSALONIKIS (Grecia), organizația noastră fiind lider de parteneriat.