Proiect nou, in beneficiul persoanelor fără adăpost

Asociația Vasiliada implementează în perioada 01 Ianuarie – 31 Decembrie 2018 Proiectul „Subvenție Legea 34/1998”. Proiectul este finanțat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și vine în sprijinul beneficiarilor Centrului Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile”.

În data de 31.01.2018 a fost organizată, la sediul centrului Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile” o conferință de presă, care a urmărit promovarea serviciilor sociale și a obiectivelor propuse pe parcursul perioadei de implementare a proiectului.

În cadrul acestui eveniment au fost invitați reprezentanți ai autorităților locale, precum și reprezentanți ai instituțiilor care pot veni în sprijinul procesului de reintegrare socio – profesională a acestei categorii de persoane dezavantajate social.

Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile” oferă următoarele servicii: Administrative și de cazare; Asistență socială; Asistență și suport specializat în vederea reabilitării/reintegrării sociale; Asistență medicală; Educare și formare; Socializare, activități culturale și de petrecerea timpului liber.

Cazarea este acordată pe o perioadă de la 6 la 12 luni, timp în care echipa pluridisciplinară urmărește scoaterea din situaţia de criză a beneficiarilor și reintegrarea socio-profesională a acestora prin includerea în alte forme de servicii sociale.

Astfel, în cadrul așezământului, beneficiarii primesc, pe lângă serviciile de bază, și suport pentru găsirea și păstrarea unui loc de muncă, reușind astfel să depășească situația de criză inițială și să dezvolte un plan pentru viitorul lor.

Prin serviciile acordate în cadrul proiectului, se va avea în vedere asigurarea găzduirii provizorii până la ieșirea din situația de criză și reducerea treptată a gradului de excludere socială pentru această categorie de persoane.

În urma acordării subvenției ne propunem următoarele rezultate:

– cel puțin 45 de persoane vor beneficia de serviciile sociale oferite în cadrul centrului;

– cel puțin 8 persoane vor fi reintegrate pe piața muncii;

– 2 conferințe de presă organizate la începutul și sfârșitul proiectului;

– cel puțin 5 apariții media cu informații relevante despre proiect și finanțatori (radio-tv, presă scrisă, apariții on-line);

– cel puțin 10 persoane vor obține actele de identitate sau de stare civilă;

– cel puțin 45 de persoane vor beneficia de asistență medicală;

– 4 evenimente organizate:

· 1 eveniment cu ocazia Zilei Mărțișorului;

· 1 serbare cu ocazia Sărbătorilor de Paști;

· 1 eveniment cu ocazia Zilei Internaționale a persoanelor fără adăpost;

· 1 serbare cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun;

– 1 conferință cu tema „Am dreptul la o viață normală”

– Obiecte confecţionate în cadrul atelierului de terapie ocupaţională: felicitări, mărţişoare, ornamente de Paşti, obiecte din lut, ornamente de Crăciun, etc.